Tesisinizde Güvenliği En Üst Düzeye Çıkarmak için 5 Basit Adım

Bir organizasyonun tutarlı üretim için neye sahip olması gerektiğini düşünürken, çoğu zaman bir tesisin güvenliği akla ilk gelen şey değildir. Ancak biraz daha derine inin ve bir tesisin güvenliğinin verimli üretim sağlayan yönlerden geldiğini göreceksiniz. Bu temel faktörler nelerdir? Makineleri çalıştırmanın teknik bilgisinden eğitime, yüksek seviyelerde çalışan makinelerin bakımına kadar, güvenliğin her yönü verimliliğe yönelir. Aşağıda, standart bir üretim tesisinin güvenliğini artırmak için gerekli beş adım bulunmaktadır.

1. Devam Eden Güvenlik Odaklı Eğitim

Tüm yeni makine operatörleri ve bakım teknisyenleri, karmaşık varlıkların kullanımını ve bakımını kolaylaştırabilmeleri için zorunlu bir eğitim sürecine sahip olmalıdır. Bu, her çalışanın tesisteki her makineyi kullanarak aynı güvenlik eğitimi tatbikatlarından geçmesini gerektirir. Fabrikada uzun süredir çalışıyor olsanız bile, teknoloji geliştikçe makineler sürekli değişiyor. Çalışanlarınızla her yıl birkaç gün planlayın ve ekipmanı kullanmanın en güvenli yolu ile herkesin güncel kalmasını sağlamak için gerekli eğitimi gerçekleştirin.

Ayrıca eğitimin sonunda bir güvenlik testi yaptırmak, personelin kendi deneyim seviyelerini anladığını doğrulamaya yardımcı olur. Normal üretimden boşa zaman kaybı gibi görünebilir, ama değil. Talihsiz kazalar, uzun gecikmeler yoluyla üretimde büyük düşüşlere neden olur. Bu tek başına size güvenlik bilinci eğitimine zaman ayırmanız için yeterli neden sağlamalıdır.

2. Yüksek Performanslı Bir Varlık Güvenli Bir Varlıktır

Söylediği gibi, "Kör bir bıçakla kendini keskin bir bıçaktan çok daha fazla incitebilirsin." Bu, ağır makineler için de geçerlidir. Yeni makineler kolaylıkla çalışır ve işi hızlı bir şekilde bitirebilir. Ancak yeterince aşınma ve yıpranmadan sonra her makine bir kırılma noktasına gelir. Ekipmanı önerilen limitlerin üzerinde çalıştırıyorsanız ve performansına ve durumuna çok dikkat etmiyorsanız, sorun yaşıyorsunuz demektir. Bu durum, hem kullanıcı hem de makinenin etrafındakiler için tehlike oluşturan sonsuz bir sorun listesine neden olabilir.

Uygun yağlayıcıların kullanılması, makinelerin daha uzun süre en üst düzeyde çalışmasını sağlar. Aksine, bir makineyi bitirmenin en hızlı yollarından biri, onu düzenli olarak yağlamamak veya greslememektir. Bu, yalnızca öngörülemeyen şekillerde çalışan bir makineye yol açmakla kalmaz, aynı zamanda beklenmedik bir şekilde bozulabilen ve hatta bir operatörü süreçte tehlikeye atabilen bir makineye yol açar.

Tahmine dayalı bakım gibi bakım stratejileri, kritik varlıkların güvenilirliğini ve kullanılabilirliğini artırmada çok faydalıdır. Ekipmanınızı daha iyi anlayarak ve ne zaman aşınmaya başlayacağını belirleyerek, makine arızasını önlemek için neler yapabileceğinizi bileceksiniz. Nihayetinde, onlarla nasıl etkileşime gireceğini bilen kişiler tarafından optimum durumda çalıştırılan makinelerin güvenlik sorunlarına yol açması pek olası değildir.

3. Tesisinizi Düzenli ve Düzenli Tutun

Gün boyunca saatle yarışmak yaygındır. Birçok kişinin büyük makineleri çalıştırdığı ve her bireyin yoğun programda ilerleme kaydetmek için mümkün olan en hızlı şekilde çalışmaya çalıştığı bir tesiste, aksi takdirde önlenebilecek kazalar meydana gelebilir. Bu, bir şeridi kapatan boş kutular, daha sonra temizlenecek dökülen sıvı, bir sonraki sipariş doldurulur doldurulmaz kaldırılacak teller ve bantlar vb. içerebilir. Günün stresi sırasında, düzenleme ve temizlik görevlerinin yapılması anlaşılabilir bir durumdur. zamanı olduğunda geri itilebilir. Sonunda, yine de, bu büyük bir güvenlik endişesi olabilir.

Bir operasyonun temizliği ve düzeni ana odak haline getirdiği anda bir tesisin güvenliğinin on kat arttığını unutmayın. Dökülmeler ve kazalar meydana gelir gelmez müdahale edilerek tehlike neredeyse tamamen ortadan kaldırılır. Her ekip üyesi üzerine düşeni yaptığında, herkes daha fazla gönül rahatlığına sahip olabilir. Gerekli değişiklikleri yapmadan önce birinin ciddi şekilde yaralanmasını beklemek kötü bir uygulamadır.

4. Olası Tehlikeler İçin Tesisinizin Yerleşimini İnceleyin

Tesisinizde yıllarca çalışmış ve her şeyin nerede olduğunu biliyor olabilirsiniz, ancak bu herkesin bildiği anlamına gelmez. Tesisinizin her alanında, özellikle tabelaların çevresinde kaliteli aydınlatma olduğunu doğrulayın. Ayrıca, herkesin hangi güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini bilmesini sağlamak için her işaretin arkasındaki mesaj tüm çalışanlar tarafından tam olarak anlaşılmalıdır.

Tesisinizde boru sistemleri varsa, boru içeriklerinin her birinin etiketlenmesine çok dikkat edin. Hasarlı bir boru olduğunda, hasar artmadan onarın veya değiştirin. Her zaman en kötüsünü bekleyin ve buna göre hazırlanın.

Tesisinizde kimyasallar varsa, her çalışanın talihsiz bir kimyasal sızıntısı olayının içerdiği tehlikeler ve riskler hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Bu, hangi adımların gerçekleştirilmesi gerektiğini, bir kazayla nasıl başa çıkılacağını ve kimyasala maruz kaldıysanız ne yapacağınızı içerir.

Zemin işaretleri, olası tehlikelerin üstesinden gelmenin başka bir harika yolunu sağlar. Bu tür işaretler, tesis personelini tehlikeli kimyasallar konusunda uyarmak için kullanılır. Bölgedeki herkese yürümenin güvenli olmadığı yerleri bildirebilir ve normalde güvenli olan bir tesisteki tehlikeli bölgeler personelini uyarabilir.

5. Rutin Makine ve Bina Güvenlik Kontrolleri

Planlanmış güvenlik kontrolleri anahtardır. Ayın başına veya sonuna bir tarih belirleyin ve günün büyük bir bölümünü aşağıdakileri değerlendirmek için ayırın:

  • Çalışanlar her zaman koruyucu ekipman kullanıyor.
  • Günlük proaktif bakım kontrolleri yapılmaktadır.
  • Yürüyüş yolları ve merdiven boşlukları enkazdan arındırılmıştır.
  • Acil çıkışların kilidi açılır ve kolayca erişilebilir.
  • Kaçak kordonlar atılır.
  • Sıvılar kurutulur ve tüm yüzeylerden temizlenir.
  • Tüm yontulmuş beton veya delikler kapatılmış veya düzeltilmiştir.

Dersler öğrenildi

Güvenlik, tüm bitkilerin belkemiğidir. Güvenlik olmadan, gecikmelere ve insanların yaralanmasına neden olan kazalar ve makine arızaları yaşarsınız. Ancak güvenlikle birlikte, tüm kuruluşların hedefi olan verimli ve tutarlı çıktınız olur. Tesisinizde aldığınız her kararın merkezinde güvenliği tutarak, başarılı bir operasyona öncülük edeceğinize hiç şüphe yok.